Digital Marketing – Διαφήμιση

Με βασικό στόχο την ανάπτυξη της επιχείρισης

Digital-Marketing-Τασος Καμπουρόπουλος

Στρατηγικός σχεδιασμός βασικού Digital Marketing.
Για να επιτύχω το επιθυμητό αποτέλεσμα, ξεκινάω από την ίδια την επιχείρηση και την εικόνα που δίνει προς τα έξω.

Σχεδιάζω την προβολή και διαφήμιση και διαχειρίζομαι  Digital Marketing  καμπάνιες (καμπάνιες με συγκεκριμένη στόχευση τη συγκεκριμένη περίοδο) όπως και καμπάνιες διαφήμισης ή brand awarness σε δίκτυα όπως της Google Adwords, Facebook, Instagram, Τwitter, LinkedIn κ.λπ.

Στοχεύω επίσης στην εμφάνιση του site της επιχείρησης όσο πιο ψηλά γίνεται στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης μέσω σωστής αρχιτεκτονικής και παραγωγής περιεχομένου στην ίδια την ιστοσελίδα (SEO).

Εξασφαλίζω τη μέγιστη απόδοση με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Τί είναι η Online Διαφήμιση

Ένας από τους αποδοτικότερους τρόπους προβολής της ιστοσελίδας σας και κατά συνέπεια της επιχείρησής σας είναι οι διαφημιστικές εκστρατείες με κορυφαία όλων και θα έλεγαν κάποιοι και η πιο αποδοτική αυτή της Google (adwords campaign). Στην εκστρατεία αυτή επιλέγονται λέξεις κλειδιά για τα οποία η ιστοσελίδα σας θα προβάλλεται στα πρώτα αποτελέσματα της οργανικής αναζήτησης. Η χρέωση γίνεται ανα κλίκ, δηλαδή κάθε φορά που κάποιος χρήστης κάνει κλικ στη διαφήμισή σας και επισκέπτεται τον δικτυακό σας χώρο και το κόστος επίσης σχεδόν καθορίζεται από εσάς.

Αναλαμβάνω την διαφημιστική σας εκστρατεία στο google adwords επιλέγοντας τις πιο αποδοτικές λέξεις κλειδιά για την ιστοσελίδα σας, καθορίζοντας την κατάλληλη χρέωση ανά κλικ και τον ημερήσιο προϋπολογισμό, εξοικονομώντας χρήματα για εσάς με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Η Online Διαφήμιση ονομάζεται επίσης Online Marketing, Digital Marketing και Διαφήμιση στο Internet. Είναι ένας τρόπος διαφήμισης και marketing που χρησιμοποιούμε στο internet για να μεταφέρει διαφημιστικά μηνύματα στους καταναλωτές.

 

Περιλαμβάνει στρατηγικές όπως Search Engine Marketing, Social Media Marketing, Display Advertising, Email Marketing και Mobile Advertising.

Η online διαφήμιση έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα κλασικά μέσα όπως τα περιοδικά, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο που απευθύνονται σε όσες επιχειρήσεις ή επαγγελματίες έχουν μεγαλύτερο ή αρκετά μεγάλο διαφημιστικό προϋπολογισμό, ευρύ κοινό ή θέλουν πολύ γρήγορα να πάρουν πολύ μεγάλο μερίδιο της αγοράς.

Η online διαφήμιση είναι πρωτίστως στοχευμένη και δευτερευόντως οικονομική, προσιτή, άμεσα παρακολουθήσιμη, ευέλικτη, και κυρίως αποδοτική & μετρήσιμη!

Χάρη στην online διαφήμιση, ακόμη και η πιο μικρή επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να διαφημιστεί, να ενημερώσει και να προβάλει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της σε όλη την Ελλάδα ή και σε όλο τον κόσμο.

Μερικοί τρόποι δημιουργίας αποτελεσματικής διαδικτυακής διαφήμισης

1) Display Marketing

Προβολή Διαφημίσεων Εικόνας (banners) στο Internet

Εμφανίζονται διαφημίσεις εικόνας (banner) στο Internet και συγκεκριμένα σε διάφορα website που συνεργάζονται με δίκτυα διαφημίσεων όπως το δίκτυο της Google.

Τα banner εμφανίζονται είτε σε website σχετικά με το αντικείμενο του διαφημιζόμενου, είτε σε site που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το κοινό. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μεγέθη (διαστάσεις) banner. Κάθε μέγεθος, ταιριάζει στις διαστάσεις του χώρου που αφιερώνει το κάθε website για την προβολή διαφημίσεων. Ο ενδιαφερόμενος πελάτης, κάνει κλικ επάνω στο banner και μεταφέρεται στη σελίδα που επιθυμούμε, για να αγοράσει ή να ενημερωθεί.

Προβολή Διαφημίσεων Κειμένου (text ads) στο Internet

Οι διαφημίσεις κειμένου είναι μικρά διαφημιστικά κείμενα που προβάλλονται σε δύο σημεία στο internet.

Στις μηχανές αναζήτησης (π.χ. στο Google Search Network) όταν ο υποψήφιος πελάτης ψάχνει για το προϊόν ή την υπηρεσία που τον ενδιαφέρει.

Σε διάφορα website (π.χ. μέσω του Google Display Network) που έχουν τη δυνατότητα εμφάνισης διαφημίσεων κειμένου.

Ο υποψήφιος πελάτης, κάνει κλικ στο σύνδεσμο που περιέχει η διαφήμιση κειμένου (textad) και οδηγείται στη σελίδα που επιθυμούμε.

Προβολή Rich Media Ads στο Internet

Οι διαφημίσεις rich media μοιάζουν περισσότερο με banner και προβάλλονται σε διάφορα website. Η διαφορά σε σχέση με τα κλασικά banner είναι ότι μοιάζουν με πολυμέσα καθώς περιλαμβάνουν κινούμενα μέρη, ακόμη και video.

2) Social Media Marketing

Όταν ακούμε social media το μυαλό όλων μας πηγαίνει στο Facebook! Το Facebook αποτελεί για τις επιχειρήσεις ένα εκπληκτικό περιβάλλον να προβάλουν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητές τους. Η προβολή μπορεί να γίνει είτε μέσω της αξιοποίησης της δυνατότητας προβολής διαφημίσεων, είτε μέσω δράσεων που αυξάνουν τη δημοφιλία της επιχείρησης.

Η βασική διαφορά σε σχέση με τα δίκτυα διαφημίσεων της Google είναι ότι η στόχευση των διαφημίσεων γίνεται βάσει των δημογραφικών στοιχείων και όχι βάσει αυτού που αναζητά ο υποψήφιος πελάτης.

3) Search Engine Marketing

Είναι μία μορφή του Internet Marketing που περιλαμβάνει το προμοτάρισμα websites, αυξάνοντας την εμφανισημότητά τους στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Στο Search Engine Marketing περιλαμβάνεται και το SEO (Search Engine Optimization) στο οποίο προσαρμόζουμε τη δομή και το περιεχόμενο ενός website έτσι ώστε να πετύχουμε υψηλότερη θέση στη σειρά εμφάνισης των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Μέρος τις τακτικής που πολλές φορές χρησιμοποιείται είναι η αγορά εγγραφών σε διάφορους καταλόγους, η δημοσίευση άρθρων σε αναγνωρισμένους ιστότοπους, η εξασφάλιση ότι το website είναι reponsive και mobile friendly (συμβατό με κινητά τηλέφωνα)

4) Email Marketing

Βασίζεται στην αποστολή ενημερωτικών ή διαφημιστικών email. Οι παραλήπτες προέρχονται είτε από λίστες αλληλογραφίας, είτε από το πελατολόγιο της εταιρείας που κάνει την καμπάνια.

Αν ο πελάτης επιθυμεί, προσθέτουμε στα website που υλοποιούμε τη δυνατότητα αποστολής ενημερωτικών newsletter ώστε να μπορεί να ενημερώνει απευθείας τους πελάτες του.

5) Content Marketing (Marketing Περιεχομένου)

Λέγοντας Content Marketing εννοούμε όποια δράση marketing περιλαμβάνει τη δημιουργία και δημοσίευση κειμένων, άρθρων, εικόνων, φωτογραφιών, κ.λπ. με στόχο την προσέλκυση και διατήρηση πελατών.

Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος προβολής αρκεί να γίνεται σωστά. Είναι επίσης ο πιο δύσκολος αλλά ο πιο αποτελεσματικός αφού οι επισκέπτες που συγκεντρώνει είναι οι καθ’ ύλην ενδιαφερόμενοι!

6) Mobile Advertising

Όλοι μας έχουμε τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) και tablets συνεχώς μαζί μας. Τα χρησιμοποιούμε για να ενημερωνόμαστε μέσω του internet, να χρησιμοποιούμε εφαρμογές (apps), να παίζουμε παιχνίδια. Είναι μία συσκευή που όλοι μας ως υποψήφιοι καταναλωτές χρησιμοποιούμε κάθε μέρα για πολλές ώρες.

Αποτελεί λοιπόν ένα ιδανικό μέσο προβολής διαφημίσεων είτε μέσω δράσεων Display Marketing, είτε μέσω δράσεων Social Media Marketing.

Τ. Π. Καμπουρόπουλος

Digital Expert

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com