Τι είναι επιτέλους τα “κοινωνικά δίκτυα”?

Έννοια – τι είναι τα “κοινωνικά δίκτυα”

Τα κοινωνικά δίκτυα αναφέρονται σε ιστότοπους και εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στους χρήστες να μοιράζονται περιεχόμενο γρήγορα, αποτελεσματικά και σε πραγματικό χρόνο. Πολλοί άνθρωποι ορίζουν τα social media ως εφαρμογές στο smartphone ή το tablet τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό το εργαλείο επικοινωνίας ξεκίνησε με υπολογιστές. Αυτή η εσφαλμένη αντίληψη πηγάζει από το γεγονός ότι οι περισσότεροι χρήστες των κοινωνικών μέσων έχουν πρόσβαση στα εργαλεία τους μέσω εφαρμογών.

Η δυνατότητα να μοιράζεστε φωτογραφίες, απόψεις, γεγονότα κ.λπ. σε πραγματικό χρόνο έχει μεταμορφώσει τον τρόπο που ζούμε και επίσης τον τρόπο που κάνουμε επιχειρήσεις. Οι έμποροι λιανικής πώλησης που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής μάρκετίνγκ τους συνήθως βλέπουν μετρήσιμα αποτελέσματα. Αλλά το κλειδί για την επιτυχία των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης είναι να μην το αντιμετωπίζετε ως ένα πρόσθετο εξάρτημα αλλά να το αντιμετωπίζετε με την ίδια φροντίδα, σεβασμό και προσοχή που κάνετε όλες τις προσπάθειες μάρκετίνγκ σας.

Το μάρκετινγκ των κοινωνικών δικτύων συνεχώς εξελίσσεται

Στις πρώτες μέρες του μάρκετινγκ κοινωνικών δικτύων , υπήρχε μικρός ανταγωνισμός για το κέρδος – όχι και σήμερα. Για παράδειγμα, μπορείτε να ξοδέψετε χιλιάδες ευρώ σε μια διαφημιστική καμπάνια στο  Facebook και, μερικές φορές, να μην έχετε καθόλου απόδοση της επένδυσής σας. Από την ίδια τους τη φύση, τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης είναι μια μικρή μέση περιοχή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης – είναι πολύ πιο δύσκολο να προσελκύσει κάποιος την προσοχή με ένα Tweet απο το να προσελκύσει σε κάποιον την προσοχή του με μια διαφήμιση σε εφημερίδα.
Αυτό συμβαίνει επειδή οι τίτλοι διαφημίσεων και η παραγωγή περιεχομένου είναι πιο δύσκολο να γραφτούν στο Twitter ή το Instagram.

Πρέπει να είστε ενεργοί στα κοινωνικά δίκτυα

Ένα απο τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ανεξάρτητοι επαγγελματίες είναι να ανοίξουν λογαριασμούς σε κάθε πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που θεωρούν ότι είναι σχετική με το αντικείμενο τους και στη συνέχεια να αφήσουν τους λογριασμούς μόνους τους χωρίς δραστηριότητα….
Έχοντας λογαριασμό σε οποιαδήποτε από τις πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων δεν σημαίνει ότι η επιχείρησή σας είναι στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης περισσότερο από το να αγοράσετε μπαστούνια γκολφ και να σας κάνει να είστε έτοιμοι για το παγκόσμιο τουρνουά. Στην πραγματικότητα, οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων απενεργοποιούνται από την επιχείρηση που ανοίγει λογαριασμούς και δεν συνεργάζεται με τους πελάτες και το κοινό της καθημερινά και ως εκ τούτου καθίσταται αναξιόπιστη εν γένει! Η “σκληρή” πραγματικότητα είναι, καλύτερα να μην έχετε ένα εικονίδιο κοινωνικών δικτύων στον ιστότοπό σας, εάν δεν πρόκειται να συμμετάσχετε ενεργά σε αυτό – και ενεργά σημαίνει σε καθημερινή βάση.

Μην το κάνετε όλο για σας

Ένα άλλο επίσης σημαντικό λάθος που κάνουν πολλές επιχειρήσεις είναι να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μιλήσουν για το τι είναι σημαντικό για αυτους, αντί να μιλάνε για το τι είναι σημαντικό για τον πελάτη… Ως λιανοπωλητής, μπορεί να νομίζετε ότι είναι υπέροχο να φωνάξετε ότι έχετε μια πώληση σε εξέλιξη και σε ορισμένες συνθήκες, αυτό θα ήταν αλήθεια. Αλλά, αν αυτός είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο συμμετέχετε σε κοινωνικά μέσα, δεν θα είναι επωφελής. Ο στόχος σας θα πρέπει να είναι η παροχή περιεχομένου σχετικού με τον πελάτη σας και η δέσμευσή του με το σημείο στο οποίο θέλουν να μοιραστούν την ανάρτησή σας με άλλους. Εάν χρησιμοποιείτε τα κοινωνικά μέσα επικοινωνίας, πρέπει να αλληλεπιδράσετε με τους πελάτες σας, να τους εμπλέξετε σε ένα διάλογο και να τους ζητήσετε τις απόψεις τους. Δημοσιεύστε μια εικόνα δύο αντικειμένων π.χ. που σκέφτεστε να μεταφέρετε στο κατάστημά σας και ζητήστε από τους πελάτες ποια είναι η καλύτερη που τους αρέσει. Αυτό δημιουργεί ένα διάλογο που οδηγεί σε κοινές θέσεις που οδηγούν σε αφοσιωμένους οπαδούς.

Το “κλειδί” είναι η εικόνα

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι ότι το πιο κοινόχρηστο περιεχόμενο στα κοινωνικά μέσα είναι η εικόνα. Συνεπώς, συμπεριλάβετε πάντα μια εικόνα με τις αναρτήσεις σας. Αυτό θα αυξήσει δραματικά τις πιθανότητές σας ότι ένας από τους οπαδούς σας θα μοιραστεί τη θέση με το δίκτυό τους. Ενώ η δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου οπαδών είναι μεγάλη, τελικά, αυτό που θέλετε είναι να έχετε τους οπαδούς σας – ανεξάρτητα από το πόσα έχετε – να μοιράζεστε αυτό που δημοσιεύετε στο δίκτυό τους και αυτοί οι άνθρωποι θα μοιράζονται τη θέση σας με τους οπαδούς/φίλους τους σύντομα. Αυτή είναι η νέα μορφή “από στόμα σε στόμα” και είναι αυτό που οι άνθρωποι σημαίνουν όταν λένε ότι ένα post έγινε “viral“.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com