Περιηγητής Edge…The end?

Οι φήμες κυκλοφόρησαν αυτήν την εβδομάδα ότι η Microsoft θα αντικαταστήσει την βασική τεχνολογία στον περιηγητή Edge για τα Windows 10 με το Chromium, το λογισμικό ανοικτής πηγής από την Google που αποτελεί τον πυρήνα του προγράμματος περιήγησης Chrome.

Η Blink της Google, η μηχανή του προγράμματος περιήγησης που είναι υπεύθυνη για την ερμηνεία της κωδικοποίησης του ιστότοπου και την εμφάνισή της στη συσκευή ενός χρήστη, θα βασιστεί στο νέο πρόγραμμα περιήγησης με την κωδική ονομασία “Anaheim”, σύμφωνα με τις ηλεκτρονικές αναφορές που δημοσίευσε για πρώτη φορά το Windows Central.

Το Microsoft Edge, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Microsoft ως αντικατάσταση του Internet Explorer, βρίσκεται τώρα σε συσκευές Windows 10, Windows 10 Mobile και Xbox One. Ωστόσο, δεν λειτουργεί σε παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Windows. Σχεδιάστηκε ως ένα ελαφρύ πρόγραμμα περιήγησης στο Web που διαθέτει μηχανισμό σχεδίασης που βασίζεται σε πρότυπα Web, καθώς και ενσωμάτωση με το βοηθητικό εργαλείο Cortana της Microsoft, εργαλεία σχολιασμού και ακόμη και λειτουργία ανάγνωσης.

Παρά τις αναβαθμίσεις, το Edge δεν έχει συγκεντρώσει πολλά πλεονεκτήματα στον χώρο του προγράμματος περιήγησης και αυτή τη στιγμή καθυστερεί ακόμη και ο Internet Explorer. Ένα ζήτημα είναι ότι το Edge τρέχει μόνο σε συσκευές Windows 10 και το Xbox One, αν και τα Windows 7 εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως.

Η Microsoft μείωσε ουσιαστικά το μερίδιο αγοράς μεταξύ των δικών της browsers, ενώ έχασε το έδαφος συνολικά στο Chrome, το οποίο έχει τώρα 62% της αγοράς.

Ένα ενοποιημένο πρότυπο

Ένα από τα ισχυρότερα πλεονεκτήματα της Microsoft για τη μετάβαση σε μια πλατφόρμα που βασίζεται στο Chromium είναι ότι θα σήμαινε ότι οι προγραμματιστές του Διαδικτύου δεν θα πρέπει πλέον να ανησυχούν για τη συμβατότητα των τοποθεσιών σε διαφορετικά προγράμματα περιήγησης.

Ωστόσο, όπως και η κοινότητα του Web ανησυχούσε για το μονοπώλιο της Microsoft όταν η IE εκτόπισε το Netscape, οι ίδιες ανησυχίες θα μπορούσαν να επανεμφανιστούν πάνω από την κυριαρχία της Google στα εργαλεία δημιουργίας και περιήγησης στο Web.

Υπάρχει λίγα πραγματικά χρήματα ή κέρδος από τους browsers αυτές τις μέρες, γεγονός που υπογραμμίζει επίσης γιατί η Microsoft φαινόταν να αφήσει την αγορά να πάει, ακόμα και μετά την πάλη τόσο σκληρά για να την ελέγξει.

“Το πρόβλημα με τα προγράμματα περιήγησης είναι ότι δεν δημιουργούν άμεσα έσοδα και έτσι αντιμετωπίζονται σαν κέντρα κόστους – με περικοπές πόρων με την πάροδο του χρόνου”, δήλωσε ο Rob Enderle, κύριος αναλυτής στον όμιλο Enderle.

“Έτσι η Microsoft έχασε την κυριαρχία της, επειδή η IT δεν παράγει στήριξη των εσόδων και η ανάπτυξη έπεσε στα οστά, σταμάτησε να προχωράει.” Η ικανοποίηση των χρηστών ξεπέρασε και ο Firefox και μετά η Google τους επέβαλαν σκληρά “, δήλωσε ο TechNewsWorld.

“Η Edge διακλάδισε την αγορά τους. Η IE έγινε πραγματικά κληρονομιά, με συμβατότητα με τις εφαρμογές πληροφορικής, αλλά ελάχιστα άλλο, και η Edge ήταν έτοιμη να κινηθεί εναντίον του προγράμματος περιήγησης Chrome της Google, αλλά με μηδενικό μερίδιο αγοράς για να ξεκινήσει – ήταν αναγκαία για μια προσπάθεια εκτόπισης “, πρόσθεσε ο Enderle. “Επίσης έδωσε στους χρήστες μια επιλογή που οι χρήστες του Chrome δεν είχαν – IE ή Edge – και στούς ανθρώπους αρέσουν τα απλά!”

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com