Ηλεκτρονικη Διαφημιση – Υπηρεσιες Διαδικτυου

Διαδικτυακές αγορές & ΑΜΕΑ

Τα άτομα με αναπηρίες θέλουν τους εμπόρους να γνωρίζουν για την εμπειρία τους στην αγορά online…

-Αυτή η ιστορία δημοσιεύτηκε αρχικά στους Times E-commerce στις 20 Σεπτεμβρίου 2018

Πολλοί αγοραστές θα ήταν εντάξει αν δεν μπορούσαν ποτέ να φτάσουν πάλι σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης ξανά. Μετά από όλα, όλα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο: βιβλία, παντοπωλεία, πίτσα, οικιακά αναλώσιμα, ακόμη και μεγάλα αντικείμενα εισιτηρίων όπως στρώματα και αυτοκίνητα. Ωστόσο, το 15% των ανθρώπων παγκοσμίως έχει αναπηρία που επηρεάζει την καθημερινότητά τους, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη και πολλοί λιανοπωλητές δεν γνωρίζουν ότι οι ιστοσελίδες τους δεν είναι πάντοτε προσβάσιμες σε αυτούς.

Οι μεγαλύτεροι έμποροι λιανικής αναμένουν να δημιουργήσουν μια περιεκτική ηλεκτρονική εμπειρία αγορών, τόσο περισσότερα χρήματα θα μπορούσαν να χάσουν στους ανταγωνιστές τους, καθώς ίσως το 15% των δυνητικών πελατών τους αναγκάζονται να βρουν προσιτές εναλλακτικές λύσεις. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τώρα, δεδομένου ότι πολλοί στο μεγάλο τμήμα του πληθυσμού Baby Boomer μπορεί να αρχίζουν να αντιμετωπίζουν αναπηρίες σχετικές με την ηλικία.

Αν και οι τεχνικές ικανότητες και οι ανάγκες πρόσβασης είναι μοναδικές για κάθε άτομο, ακολουθούν 10 κοινά πράγματα που οι πελάτες με αναπηρίες επιθυμούν οι έμποροι λιανικής πώλησης να γνωρίζουν. Περιλαμβάνονται πληροφορίες από τους συμβούλους προσβασιμότητας επιπέδου πρόσβασης Nat Tarnoff και Kara Van Roekel και από τον υπεύθυνο διευθυντή προσβασιμότητας Jonathan Avila, μέλος της ομάδας εργασίας του W3C για την προσβασιμότητα.

1. «Είναι πιο πιθανό να αφήσω τον ιστότοπό σας παρά να ζητήσω βοήθεια».

Μόνο το 7 τοις εκατό των ατόμων με αναπηρίες θα προσεγγίσει το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών του λιανοπωλητή για βοήθεια όταν συναντά εμπόδιο πρόσβασης, βάσει των αποτελεσμάτων της μελέτης για την εφαρμογή της λίστας Click Away Pound που έγινε το 2016.

Λίγο περισσότερο (11%) θα ζητήσει βοήθεια από έναν φίλο ή ένα μέλος της οικογένειας, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των αγοραστών θα “κάνει κλικ μακριά” για να αναζητήσει έναν πιο προσβάσιμο ιστότοπο για να ολοκληρώσει την αγορά τους.

Το 80% των ερωτηθέντων με αναπηρία, δήλωσαν ότι θα ξοδέψουν περισσότερα online αν οι ιστοσελίδες των λιανοπωλητών ήταν προσβάσιμες.

Μπορείτε να βοηθήσετε με τη δημιουργία μιας καλύτερης συνολικής εμπειρίας χρήστη. Εν τω μεταξύ, οι λιανοπωλητές μπορούν να παρέχουν εκπαίδευση στους αντιπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να προσφέρουν μια ευχάριστη και χρήσιμη εμπειρία για τα άτομα με αναπηρίες όταν καλούν ή φτάσουν να καλέσουν για βοήθεια.

“Όταν κάποιος καλέσει την εξυπηρέτηση πελατών να πει ότι έχουν κάποιο πρόβλημα χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο με το JAWS (δημοφιλής συσκευή ανάγνωσης οθόνης)”, δήλωσε ο Avila, “το τελευταίο πράγμα που θέλουν να ακούσουν είναι:” Τι είναι το JAWS; ”

2. «Δεν μπορώ να ψωνίσω αν με εμποδίσετε να χρησιμοποιήσω το πληκτρολόγιό μου για πλοήγηση».

Πολλοί λιανοπωλητές δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που περιηγούνται στο Web χωρίς να χρησιμοποιούν ποντίκι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα, οι πελάτες μπορεί να :

  • έχουν χαμηλή όραση.
  • έχουν περιορισμένη κινητικότητα ή επιδεξιότητα
  • δεν έχουν τη χρήση ενός ή και των δύο χεριών τους (ή ακόμα και έχουν τα χέρια)?
  • έχουν αρθρίτιδα που κάνει το ποντίκι να είναι οδυνηρό. ή
  • έχουν μπορεί νόσο του Πάρκινσον ή κάποια άλλη κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει τρέμουλο χεριών.

Μπορείτε να βοηθήσετε επαληθεύοντας τα έργα του ιστοτόπου τους μόνο για χρήστες που χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο. Όταν ένας πελάτης πιέσει το πλήκτρο Tab, θα πρέπει να υπάρχει οπτική ένδειξη εστίασης, συχνά ένα κουτί γύρω από το επιλεγμένο πεδίο στην οθόνη. Οι σχεδιαστές μερικές φορές αφαιρούν την οπτική ένδειξη εστίασης (καθιστώντας την αόρατη), αλλά αυτό το χαρακτηριστικό είναι ζωτικής σημασίας για πολλούς πελάτες με αναπηρίες!

“Αφήστε το ποντίκι στην άκρη και δείτε εάν μπορείτε να ολοκληρώσετε μια αγορά χωρίς αυτό”, δήλωσε ο Avila. “Θα πρέπει να μπορείτε να επιλέξετε στοιχεία και να κάνετε κλικ σε συνδέσμους μόνο με το πληκτρολόγιό σας”.

3. «Χωρίς περιγραφές οι εικόνες σας είναι άχρηστες για μένα».

Το εναλλακτικό κείμενο (“alt”) ήταν σημαντικό για όλους πίσω στις σκοτεινές ηλικίες των μόντεμ μέσω τηλεφώνου, όταν οι εικόνες δεν ήταν πάντα φορτωμένες. Σήμερα, οι εικόνες φορτώνονται γρήγορα, αλλά απαιτείται ακόμα εναλλακτικό κείμενο για να περιγράψει την εικόνα για τα άτομα με οπτικές αναπηρίες.

Εάν ένας πελάτης χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης όπως JAWS ή NVDA, θα διαβάσει το alt κείμενο για την εικόνα. Χωρίς νόημα alt text, οι πελάτες με αναπηρίες δεν θα έχουν τις ίδιες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν όπως οι πελάτες με προβλήματα όρασης. Εάν οι πελάτες δεν έχουν σαφή κατανόηση του προϊόντος, πιθανώς δεν θα το αγοράσουν.

Μπορείτε να βοηθήσετε γράφοντας σημαντικό εναλλακτικό κείμενο για όλες τις εικόνες που μεταφέρουν πληροφορίες. (Οι καθαρά διακοσμητικές εικόνες δεν χρειάζονται alt κείμενο.) Για τους λιανοπωλητές που δημιουργούν σελίδες προϊόντων, ο ευκολότερος χρόνος για να γράψετε alt κείμενο είναι όταν η ομάδα δημιουργικών επιλέγει εικόνες για το προϊόν. Γιατί επελέγη η συγκεκριμένη εικόνα; Τι υπογραμμίζει το προϊόν;

Χειρότερο κείμενο Alt: Δεν υπάρχει alt κείμενο ή κείμενο χωρίς νόημα (“image_042.jpg”)
Δεν Πολύ Σημαίνει: “τσάντα lap-top”
Πολύ νόημα: “ανοιχτή τσάντα για φορητό υπολογιστή, που δείχνει γεμισμένες εσωτερικές τσέπες”
Ακόμη πιο σημαντικό: “φορητό πράσινο τσαντάκι για φορητό υπολογιστή με κεντρικό πτερύγιο ανοιχτό, με ανοιχτές πράσινες τσέπες γεμάτες”

4. ‘Χρησιμοποιήστε ένα συνδυασμό χρωμάτων υψηλής αντίθεσης ώστε να μπορώ να διαβάσω τον ιστότοπό σας.’

Το φάσμα της οπτικής ικανότητας είναι ευρύ και ποικίλο και περιλαμβάνει πολλούς ανθρώπους που δεν είναι εντελώς τυφλοί αλλά έχουν όραμα που είναι περιορισμένος με κάποιο τρόπο. Η αντίθεση χρώματος είναι ζωτικής σημασίας για να μπορούν οι πελάτες να διαβάζουν κείμενο online. Η αντίθεση χρώματος είναι ένα ιδιαίτερα πιεστικό ζήτημα τώρα που οι Baby Boomers αρχίζουν να αντιμετωπίζουν απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία, καταρράκτη και γλαύκωμα. Υπάρχουν πολλοί πιστοί πελάτες που θα ήθελαν να συνεχίσουν να ψωνίζουν online στους αγαπημένους τους λιανοπωλητές, παρά τη μειωμένη οπτική οξύτητα τους.

Μπορείτε να βοηθήσετε επαληθεύοντας ότι η αντίθεση χρώματος του ιστότοπου σας πληροί τις οδηγίες του WCAG 2.0 AA, που είναι η αναλογία αντίθεσης 4.5 προς 1 μεταξύ κειμένου σώματος και φόντου. Υπάρχουν πολλά δωρεάν ηλεκτρονικά εργαλεία για να ελέγξετε την αντίθεση χρώματος, συμπεριλαμβανομένου ενός σε επίπεδο πρόσβασης.

5. ‘Βεβαιωθείτε ότι η αναζήτηση σας επιτρέπει να βρω τα στοιχεία που θέλω.’

Η αναζήτηση είναι ένα ισχυρό εργαλείο που βοηθά τους πελάτες να βρουν γρήγορα αυτό που θέλουν γρήγορα, ακόμα και αν δεν είναι 100% σίγουροι για το τι θέλουν. Δυστυχώς, ορισμένες λειτουργίες είναι απροσπέλαστες για την προβολή των χρηστών του προγράμματος ανάγνωσης.

“Οι ακατάλληλες ετικέτες πεδίων είναι ένα τεράστιο εμπόδιο”, δήλωσε ο ανώτερος σύμβουλος προσβασιμότητας στο επίπεδο πρόσβασης Kara Van Roekel. “Ένα άλλο είναι όταν δεν ανακοινώνονται ενημερώσεις περιεχομένου. Για παράδειγμα, προσθέτετε κάποια φίλτρα στην αναζήτησή σας και σίγουρα θα πρέπει να ενημερώνεται η σελίδα οπτικά, αλλά ο αναγνώστης οθόνης δεν ανακοινώνει τον ενημερωμένο αριθμό αποτελεσμάτων.”

Μπορείτε να βοηθήσετε έχοντας σωστή και σωστά κωδικοποιημένη λειτουργικότητα αναζήτησης. Τα πλαίσια ελέγχου ή τα κουμπιά επιλογής θα πρέπει να επισημαίνονται και να ανακοινώνουν την κατάστασή τους (δηλ. Ελεγμένα ή μη ελεγμένα) σε έναν αναγνώστη οθόνης. Όταν γίνεται ενημέρωση των αποτελεσμάτων αναζήτησης, η νέα κατάσταση πρέπει να ανακοινώνεται έτσι ώστε ο πελάτης να γνωρίζει ότι κάτι έχει αλλάξει.

6. ‘Μην συγκεντρώνετε πάρα πολλές πληροφορίες σε μια σελίδα’.

Οι υπερβολικά συνωστισμένες ιστοσελίδες ήταν ένα από τα τρία κορυφαία προβλήματα που αναφέρθηκαν από τους αγοραστές με αναπηρίες στη μελέτη Click Away Pound. Για τους πελάτες με γνωστικές αναπηρίες, όπως η ADHD ή η δυσλεξία, οι πολυσύχναστες ιστοσελίδες είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαβαστούν.

“Αν υπάρχει animation ή αναβοσβήνει διαφημίσεις παράλληλα με το κύριο περιεχόμενο, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για ορισμένους πελάτες να επικεντρωθούν σε αυτό που θέλουν να διαβάσουν”, δήλωσε ο Van Roekel.

Μπορείτε να βοηθήσετε ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές για το σχεδιασμό ιστοσελίδων και διατηρώντας την ακαταστασία στο ελάχιστο. Μπορούν επίσης να προσφέρουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τον ιστότοπό τους για κινητά σε ένα πρόγραμμα περιήγησης για επιτραπέζιους ή φορητούς υπολογιστές, καθώς οι κινητές εμπειρίες γενικά ταιριάζουν μόνο στις ανάγκες.

7. ‘Τα κινούμενα σχέδια στον ιστότοπό σας κυριολεκτικά με κάνουν να άρρωσταίνω’.

Οι κινήσεις μπορεί να φαίνονται σαν ένας τρόπος για να προσθέσετε ένα οπτικό ενδιαφέρον σε έναν ιστότοπο (ή στην περίπτωση ενός καρουσέλ, βάζετε περισσότερο περιεχόμενο πάνω από την πτυχή), αλλά ο Τεχνικός Σύμβουλος Nat Tarnoff ενημέρωσε την προσοχή: “Έχω μια αιθουσαία διαταραχή και ορισμένα κινούμενα σχέδια ενεργοποιούν αίσθημα ναυτίας, ειδικά διεπαφές στυλ “οδηγού” που κάνουν την επόμενη οθόνη να γλιστρά από τα αριστερά ή τα πάνω. ”

Μπορείτε να βοηθήσετε με τον περιορισμό της κίνησης, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο για τη λειτουργικότητα του δικτυακού τόπου. Ένας καλός συμβιβασμός προσφέρει έναν εύκολο τρόπο για τον πελάτη να σταματήσει ή να θέσει σε παύση την κινούμενη εικόνα έτσι ώστε να βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους.

8. ‘Τα βίντεο του προϊόντος σας χρειάζονται καλύτερους τίτλους.’

Οι πελάτες που είναι κωφοί ή ακούγοντες μπορούν να απολαύσουν τα βίντεο των προϊόντων μέσω τίτλων, αλλά όχι αν οι λιανοπωλητές εγκαταλείψουν την εργασία μέχρι τη τεχνητή νοημοσύνη του YouTube. Αν και οι αυτοματοποιημένοι λεζάντες είναι σίγουρα καλύτεροι από ό, τι κανένας από τους τίτλους, είναι συχνά γεμάτοι λάθη.

Έως και το 85% των χρηστών κινητής τηλεφωνίας του Facebook παρακολουθούν βίντεο χωρίς ήχο, προτείνουν πρόσφατες μελέτες από διάφορους διαδικτυακούς εκδότες. Χωρίς υπότιτλους, οι λιανοπωλητές χάνουν πολλούς περισσότερους θεατές απ ‘ό, τι οι απλά αυτοί με ειδικές ανάγκες.

Μπορείτε να βοηθήσετε προσθέτοντας λεζάντες για βίντεο ή συμπεριλαμβάνοντας ένα σύνδεσμο σε μια μεταγραφή. Αν τα βίντεο είναι σελιδοποιημένα, χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να μορφοποιηθεί το κείμενο, ώστε να εμφανίζονται ως τέλειοι χρονικοί υπότιτλοι

9. ‘Είναι ώρα να το ελέγξω … αλλά δεν μπορώ!’

Τα εγκαταλελειμμένα καροτσάκια είναι ο όλεθρος του ηλεκτρονικού εμπορίου και πολλά έχουν γραφτεί για το πώς θα ξανακτώνται αυτοί οι περιπλανώμενοι πελάτες. Τι γίνεται αν το εμπόδιο μεταξύ πελάτη και τερματικής γραμμής σχετίζεται με την προσβασιμότητα;

Η δωρεάν αποστολή δεν θα βοηθήσει έναν πελάτη με γνωστική αναπηρία να τελειώσει τη διαδικασία πληρωμής πριν λήξει. Μια έκπτωση 20% δεν θα βοηθήσει έναν πελάτη ο οποίος είναι τυφλός να συμπληρώσει μια φόρμα πληρωμής που λείπει από τις κατάλληλες ετικέτες πεδίων.

Μπορείτε να βοηθήσετε επαληθεύοντας ότι η διαδικασία πληρωμής είναι προσπελάσιμη: τα πεδία φόρμας θα πρέπει να φέρουν ετικέτα για συσκευές ανάγνωσης οθόνης, θα πρέπει να είναι δυνατή η ενεργοποίηση όλων των κουμπιών χωρίς τη χρήση ποντικιού και ότι ένας πελάτης που χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει την ολοκλήρωση του ελέγχου πρέπει να είναι σε θέση να το ζητήσετε.
10. ‘Επιτρέψτε μου να σας βοηθήσω με δοκιμές ευχρηστίας.’

Οι έμποροι λιανικής πώλησης μπορούν να προχωρήσουν σημαντικά στην ψηφιακή προσβασιμότητα, εκπαιδεύοντας τους προγραμματιστές, σχεδιαστές, δοκιμαστές διασφάλισης ποιότητας και αντιπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών – αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την ανατροφοδότηση από – και τη δοκιμή ευχρηστίας των ατόμων με αναπηρίες.

“Ενώ μπορείτε να εκπαιδεύσετε ένα άτομο με προβλήματα όρασης για να χρησιμοποιήσετε έναν αναγνώστη οθόνης όπως το JAWS”, λέει ο Avila, “ποτέ δεν θα είναι το ισοδύναμο της δοκιμής ευχρηστίας από κάποιον που εξαρτάται καθημερινά από την JAWS για να περιηγηθεί στον Ιστό”.

Μπορείτε να βοηθήσετε με την πρόσληψη ατόμων με αναπηρίες. Η δημιουργία μιας συνολικής εμπειρίας χρήστη ξεκινά με την ενσωμάτωση όσο το δυνατόν περισσότερων τύπων χρηστών στη δημιουργία ενός ιστότοπου. Τα άτομα με αναπηρίες είναι έμπειροι χρήστες βοηθητικής τεχνολογίας και μπορούν να εντοπίσουν περιοχές μιας ιστοσελίδας ηλεκτρονικού εμπορίου που είναι τεχνικά συμβατές με τις οδηγίες ψηφιακής προσβασιμότητας, αλλά δεν προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη.
Ένας αποκλειστικός σχεδιασμός ωφελεί όλους

Η δέσμευση για σχεδιασμό χωρίς αποκλεισμούς όχι μόνο καθιστά την ιστοσελίδα ενός λιανοπωλητή προσβάσιμη σε πελάτες με αναπηρίες, αλλά δημιουργεί επίσης ένα περιβάλλον αγορών που είναι ευκολότερο για όλους τους πελάτες να χρησιμοποιούν. Τα βελτιωμένα σχέδια φορτώνουν ταχύτερα. Οι λεζάντες επιτρέπουν στους πελάτες να παρακολουθούν βίντεο σε δημόσιους χώρους.

Η προσεκτικά σχεδιασμένη δομή περιεχομένου διευκολύνει όλους να φτάσουν εκεί που θέλουν να είναι. Η ισχυρή αναζήτηση βοηθά κάθε πελάτη να βρει ακριβώς αυτό που θέλει. Τόσο μεγάλο μέρος της ενσωματωμένης σχεδίασης συνδυάζεται με μια μεγάλη εμπειρία χρήστη για κάθε πελάτη.

Με την ενσωμάτωση αυτών των συμβουλών προσβασιμότητας στις βέλτιστες πρακτικές σχεδιασμού ιστοσελίδων τους, οι λιανοπωλητές μπορούν να εξασφαλίσουν ότι εξυπηρετούν κάθε δυνητικό πελάτη και τους διατηρούν ευτυχώς προμηθεύονται αγαθά, ανεξάρτητα από τις φυσικές τους ικανότητες.

 

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com