Αντίγραφα ασφαλείας ιστοχώρων

Το ελεύθερο λογισμικό της Joomla και της WordPress αποτελεί το πιο δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου στο διαδίκτυο και προφανώς υπάρχουν πολλοί σημαντικοί λόγοι για αυτό. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση, ενώ προσφέρει μια τεράστια γκάμα πρόσθετων ελεύθερων σε λειτουργία όπως και πληρωμένων (plugins)
Παρακάτω θα δούμε ποια ειναι η σωστή συμπεριφορά ώστε να διατηρήσουμε την προσωπική ή εταιρική μας σελίδα σωστή και χωρίς προβλήματα.

Επειδή η χρήση των πρόσθετων είναι επιβεβλημένη στη διαμόρφωση των σελίδων μας, για πιο γρήγορη και χαμηλού κοστολογίου κατασκευή, η λύση των ελεύθερων προσθέτων καμιά φορά είναι η μόνη αλλά και πιο αποδοτική λύση. Όμως δυστυχώς επειδή είναι τα περισσότερα κατασκευασμένα απο μικρούς επαγγελματίες, δεν είναι πάντα σίγουρο οτι θα συνεχίσουν να έχουν αναβαθμίσεις σε όλες τις εκδόσεις του λογισμικού που χρησιμοποιείται στην ιστοσελίδα σας. Με βέβαιο κίνδυνο κάποια στιγμή που θα ξεχαστείτε να γίνει αναβάθμιση και να μην ακολουθήσουν την αναβάθμιση της βασικής δομής τα πρόσθετα αυτά με συνέπεια να δημιουργήσουν πρόβλημα στον ιστοχώρο σας.

Έρευνες έχουν δείξει οτι πάνω απο τους μισούς χρήστες ΔΕΝ εκτελούν διαδικασίες backup για την ιστοσελίδα τους, σε τακτική βάση. Συνεπώς αν είστε από αυτούς που δεν ολοκληρώνετε με συνέπεια και σε σταθερή βάση τη συγκεκριμένη διεργασία, μάθετε πως τουλάχιστον δεν είστε οι μόνοι με αυτή την κακή συνήθεια. Αυτό μπορεί να σας προσφέρει προσωρινά έστω κάποια παρηγοριά, όσο κι αν αυτή δεν είναι σίγουρα αρκετή… Κι αυτό γιατί αν συνεχίσετε να είστε αμελείς σε σχέση με τα απαραίτητα για κάθε ιστοσελίδα backups, τότε είναι εξαιρετικά πιθανό πολύ σύντομα να έχετε πολλούς λόγους για να είστε δυσαρεστημένοι και δυστυχισμένοι, εξαιτίας όσων μπορεί να συμβούν σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα.

Συχνή και επιμελής διατήρηση αντιγράφων ασφαλείς της ιστοσελίδας σας, σας καθιστά πολύ πιο έτοιμους σε καταστάσεις άσχημες έπειτα απο ανανεώσεις, απο κακόβουλες επιθέσεις και απο ατυχήματα και διαγραφές αρχείων που τελικά μπορεί και να μην φταίτε, δλδ να μην έχουν προκληθει απο εσας.

Εύλογη ερώτηση είναι πόσο συχνά θα πρέπει να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας. Για ένα επαγγελματικό ιστοχώρο τα αντίγραφα θα πρέπει να είναι καθημερινά. Για έναν προσωπικό ιστοχώρο, θα μπορούσαν να περιοριστούν σε αντίγραφα πριν τις ενημερώσεις ή όταν αλλάξουμε κάτι στην ιστοσελίδα μας. Βεβαίως οι εταιρίες που φιλοξενούν ιστοσελίδες κάνουν έναν υποτυπώδη προγραμματισμό για αντίγραφα ασφαλείας 1 ημέρας. Καμιά φορά αυτά όμως δεν είναι σίγουρο οτι είναι σωστά, και επίσης θα πρέπει να είμαστε σε συνεχή επιφυλακή ώστε μόλις δούμε κάτι παράξενο να επιστρέψουμε στη χθεσινή ημέρα.
Σίγουρα αντίγραφα ασφαλείας δεν χρειάζεται να κάνουμε μόνο στην ιστοσελίδα μας αλλά και στους προσωπικούς υπολογιστές μας και στα κινητά μας… αλλά αυτά τα αναλύω σε άλλο άρθρο!

Συνεπώς θα πρέπει γρήγορα να σκεφτείτε και να καταλήξετε πως θέλετε να λειτουργήσετε τον ιστοχώρο σας η την δουλειά σας και τα αρχεία σας και πόσο σημαντικά είναι τελικά για εσάς.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com